WELKOM BIJ BISTRO BERLAGE

Ons enthousiaste team heet u van harte welkom in Bistro Berlage. In deze nieuwe stijl bistro in het historische hart van Amsterdam worden eigentijdse klassiekers voor lunch en diner geserveerd met een Nederlandse touch. Deze aanpak komt ook terug in het elegante interieur waar authentieke, monumentale elementen worden gecombineerd met een moderne uitstraling. Centraal in de zaak staat een grote eilandbar die zich uitstekend leent voor de borrel. De pracht van het authentieke en monumentale interieur, gecombineerd met de verrukkelijke klassieke gerechten met ingrediënten van lokale bodem zullen zorgen voor een onvergetelijke ervaring! Op het zonovergoten terras – het Beursplein tussen de Beurs van Berlage en de Bijenkorf – of binnen omringd door de prachtige tableaus van Toorop, welkom in Bistro Berlage!

EIGENTIJDSE KLASSIEKERS VAN LOKALE BODEM

In deze nieuwe stijl Bistro worden eigentijdse klassiekers voor lunch en diner geserveerd met een Nederlandse touch. Het team heeft speciaal voor deze periode van het jaar zich laten inspireren door klassieke gerechten uit de periode van begin 1900, de periode dat de Beurs ontworpen en gebouwd werd. Maar natuurlijk wel met een knipoog en met een moderne twist, zodat alle gerechten helemaal passen binnen de stijl van de moderne Bistro van nu. Een prachtig gebraden eendenborstfilet gecombineerd met een zacht romige zuurkool. Niet voor de hand liggend misschien maar wel heel erg passend in de traditionele combinatie van zuurkool en gevogelte. Of wat dacht u van een stoverij van wild zwijn in Bockbier met spruitjes en Roseval aardappelen.

ELEGANT INTERIEUR

Het interieur is ontwikkeld in samenwerking met Rein Rambaldo van De Horeca Fabriek. Het monumentale karakter werd gekoesterd en aangevuld met een modern, elegant interieur. De authentieke gewelven waren een inspiratie voor de ronde vormen in het ontwerp. De blauwe kleur van de drie tegeltableaus van de Nederlandse kunstenaar Jan Toorop komen terug in het meubilair. De grote eilandbar met koperen schubben nodigt uit voor borrelen en biedt deels ruimte voor eten aan de bar. De combinatie van hoge en lage zitjes en ronde en vierkante tafels zorgt voor een dynamisch karakter. Buiten zit je heerlijk op het nieuwe terras van Bistro Berlage als onderdeel van het nieuwe Beursplein.

DE HISTORIE VAN BISTRO BERLAGE

Bistro Berlage is gevestigd in de voormalige hoofdentree van de Goederenbeurs van de Beurs van Berlage. Dit monument van de handel is door H.P. Berlage ontworpen en werd in 1903 door Koningin Wilhelmina werd geopend. Achter dit prachtige gebouw schuilt een schat aan historische gebeurtenissen. Niet alleen huisvestten hier aan het begin van de vorige eeuw de effectenbeurs, de schippersbeurs, de graanbeurs en de goederenbeurs – maar wist u bijvoorbeeld dat kroonprins Willem-Alexander en prinses Maxima de entree van waar nu de Bistro zit in 2002 hebben gebruikt om naar de Grote Zaal te lopen waar zij elkaar het jawoord hebben gegeven? Of dat de Berlagezaal, die recht boven de Bistro zit, oorspronkelijk de vergaderzaal van de Kamer van Koophandel en Fabrieken was en ook speciaal voor hen is ingericht? Lees hier meer over de historie van Bistro Berlage.

KOM BIJ ONS WERKEN!

Ben jij op zoek naar een bijbaan in de horeca? Wil jij werken op de meest fantastische locatie in het hartje van Amsterdam? Kijk dan op onze vacature pagina of we een beschikbare vacature hebben die bij jou past! Wie weet werk jij binnenkort in deze hotspot! Vacatures bij Bistro Berlage

NEEM EEN VIRTUELE KIJK BINNEN!