WELKOM BIJ BISTRO BERLAGE

Ons enthousiaste team heet u van harte welkom in Bistro Berlage. In deze nieuwe stijl bistro in het historische hart van Amsterdam worden eigentijdse klassiekers voor lunch en diner geserveerd met een Nederlandse touch. Deze aanpak komt ook terug in het elegante interieur waar authentieke, monumentale elementen worden gecombineerd met een moderne uitstraling. Centraal in de zaak staat een grote eilandbar die zich uitstekend leent voor de borrel.

De pracht van het authentieke en monumentale interieur, gecombineerd met de verrukkelijke klassieke gerechten met ingrediënten van lokale bodem zullen zorgen voor een onvergetelijke ervaring! Omringd door de prachtige tableaus van Toorop kunt u genieten van een heerlijk hapje en drankje! We heten u van harte welkom!

EIGENTIJDSE KLASSIEKERS VAN LOKALE BODEM

In deze nieuwe stijl Bistro worden eigentijdse klassiekers voor lunch en diner geserveerd met een Nederlandse touch.

Wat dacht u bijvoorbeeld van heerlijke makreel met Amsterdams zuur en dille crème fraîche. Oooohh en het water loopt ons al in de mond bij de gedachte aan heerlijke rundersukade met bospaddenstoelen, rozemarijn-portsaus en truffelaardappel!

Waar wacht u nog op? Kijk naar de andere gerechten op de kaart en reserveer snel!

ELEGANT INTERIEUR

Het interieur is ontwikkeld in samenwerking met Rein Rambaldo van De Horeca Fabriek. Het monumentale karakter werd gekoesterd en aangevuld met een modern, elegant interieur. De authentieke gewelven waren een inspiratie voor de ronde vormen in het ontwerp. De blauwe kleur van de drie tegeltableaus van de Nederlandse kunstenaar Jan Toorop komen terug in het meubilair.

De grote eilandbar met koperen schubben nodigt uit voor borrelen en biedt deels ruimte voor eten aan de bar. De combinatie van hoge en lage zitjes en ronde en vierkante tafels zorgt voor een dynamisch karakter. Buiten zit je heerlijk op het nieuwe terras van Bistro Berlage als onderdeel van het prachtige Beursplein.

DE HISTORIE VAN BISTRO BERLAGE

Bistro Berlage is gevestigd in de voormalige hoofdentree van de Goederenbeurs van de Beurs van Berlage. Dit monument van de handel is door H.P. Berlage ontworpen en werd in 1903 door Koningin Wilhelmina werd geopend.

Achter dit prachtige gebouw schuilt een schat aan historische gebeurtenissen. Niet alleen huisvestten hier aan het begin van de vorige eeuw de effectenbeurs, de schippersbeurs, de graanbeurs en de goederenbeurs – maar wist u bijvoorbeeld dat kroonprins Willem-Alexander en prinses Maxima de entree van waar nu de Bistro zit in 2002 hebben gebruikt om naar de Grote Zaal te lopen waar zij elkaar het jawoord hebben gegeven? Of dat de Berlagezaal, die recht boven de Bistro zit, oorspronkelijk de vergaderzaal van de Kamer van Koophandel en Fabrieken was en ook speciaal voor hen is ingericht?

Lees meer over onze historie

NEEM EEN VIRTUELE KIJK BINNEN!